Dry Needling therapie Alphen aan den Rijn

Bij Den Daas Fysiotherapie Alphen aan den Rijn kunt u ook terecht voor Dry Needling therapie. Dry Needling therapie is een gespecialiseerde behandeling die wij toepassen als aanvulling op de reguliere fysiotherapie.

Met Dry Needling therapie worden specifieke pijnlijke drukpunten in uw spieren aangepakt. Deze zogenoemde triggerpoints kunnen ontstaan naar aanleiding van psychologische of lichamelijke stress. Ze zijn in regulier medisch onderzoek vaak niet aantoonbaar aanwezig, omdat zij niet zichtbaar zijn op echo’s of in bloedonderzoek. Hierdoor wordt u vaak ten onrechte niet behandeld.

Wat is een triggerpoint

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in de spier, die lokaal voor veel pijn kan zorgen maar ook de oorzaak kan zijn van klachten die ergens anders in het lichaam zitten, omdat u bijvoorbeeld anders gaat bewegen om het triggerpoint te ontzien.

Een triggerpoint zorgt er altijd voor dat in de betreffende spier een strakke band ontstaat, een verharding. Het triggerpoint is voelbaar als het meest pijnlijke punt in deze strakke band. De spier kan minder goed functioneren door deze plaatselijke verkramping. Naast pijn kunnen ook zwakte en verlies van coördinatie ontstaan.

Hoe werkt Dry Needling

Bij Dry Needling wordt er door middel van een speciale techniek met een dun, droog en steriel naaldje door uw huid heen in het triggerpoint geprikt.

Door in het triggerpoint te prikken wordt een “Local Twitch Response” opgewekt. Dit is een samentrekking van de spier, die vervolgens weer ontspant.

Doordat het triggerpoint verdwenen is, neemt de stofwisseling in de spier weer toe en kan deze sneller herstellen. Hierdoor verdwijnt het pijnlijke gebied dat door het triggerpoint veroorzaakt werd.

Verschillen met acupunctuur

Dry Needling is wezenlijk verschillend van acupunctuur.

De droge, steriele naaldjes brengen geen vloeistof binnen in uw lichaam. Ook worden deze naaldjes maar kort gebruikt: zij worden enkele keren in het triggerpoint geprikt om de spier te laten ontspannen.

Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam.

Dry Needling werkt op specifieke punten, de triggerpoints en is dus geen energiebehandeling.

Hoe voelt Dry Needling

De steriele naaldjes die voor Dry Needling gebruikt worden, zijn heel dun. Ze worden door uw huid in het triggerpoint geprikt.

Hier voelt u echter niets van.

Daarna wordt de naald door de spier naar het triggerpoint gebracht, dit is een niet pijnlijk, maar wel beetje dof gevoel. Het samentrekken van de spier kunt u ervaren als een klein schokje.

Hoe voelt u zich na de behandeling

Het kan zijn dat na de behandeling de uw spier een beetje beurs, gevoelig of stijf aanvoelt.

Dit is omdat de verschillende afvalstoffen van de ontspannen spier nu afgevoerd moeten worden.

Dit verdwijnt gelukkig na een dag of twee weer. De beweeglijkheid neemt vervolgens toe, doordat de spier meer ontspannen is, en de klachten nemen merkbaar af.

Afspraak maken voor Dry Needling therapie

Wilt u weten of Dry Needling ook iets voor u is, of wilt u een afspraak maken voor Dry Needling therapie in Alphen aan den Rijn?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@dendaasfysiotherapie.nl of bel 0172 491 888

2021 Fysiotherapie Den Daas - Handcrafted By CodeBridge